VMV Racing naar Rallye de Wallonie

Volgend verlengd week-end, 1, 2, 3 mei neemt uw VMV racing team deel aan de klassieker rond Namen, met Jambes als rallycentrum : de 32ste Rally de Wallonie, 4de proef van het Belgisch Rally kampioenschap dit seizoen.

In deze loodzware rally wordt de uithouding van piloten en wagens heel hard op de proef gesteld :

  • Totale rallyafstand : 772,90 km
  • Totaal snelheidskilometers : 251,89 km gespreid over 3 dagen en verdeeld over 27 SS (Special Stages)


De rally start traditioneel op vrijdagavond met 2 SS op het aangelegd parcours boven op de beroemde Citadel van Namen en eindigt op zondagavond in Jambes.

Uw team rijdt deze rally met de vertrouwde Mini Cooper Super S – en is zijn 5de deelname aan deze proef.
In bijlage krijgt U in primeur de nieuwe lay - out van onze stalen ros!!!

Mini Cooper Super S :
- Klasse NCM (1600 cc)
- Groep M15 (met turbo)

Totaal aantal wagens ingeschreven : 96

Ons startnummer : 88

Het streefdoel is het resultaat van vorig jaar evenaren : uitrijden met een mooi resultaat (vorig jaar 62ste algemeen en 9de in de klasse)

Alle gegevens en live resultaten kunnen gevolgd worden via de officiële webside : www.rallydewallonie . 


Een kleine lezing van de officiële site van de rally de Wallonië

In de Rally van Wallonië wordt de uithouding van de piloten en wagens traditioneel op de proef gesteld. De klassieker in Namen, met Jambes als rallycentrum, wordt al enkele jaren over drie dagen gespreid. Vrijdagavond staat in het teken van spektakel. Bovenop de beroemde Citadel van Namen, quasi midden in de stad en in een historisch kader, werken de deelnemers een showproef af voor duizenden fans die hen aanmoedigen. De dwarse doortochten op het gravel van de Esplanade, gevolgd door de prachtige afdaling richting Maas over de Route Merveilleuse zijn een must voor liefhebbers van sfeer en spektakel. Voor de piloten is er meer te winnen dan te verliezen op de korte showproef, waar elk jaar een paar tenoren zich laten vangen.

Na deze korte opwarming volgt het snellere werk op de prachtige proeven die vooral geroemd worden voor hun vloeiende bochten. De proeven liggen langs de N4, waardoor ze goed bereikbaar zijn voor de toeschouwers. Het glooiende landschap en de typische gele koolzaadvelden maken het plaatje compleet. Voor de piloten zijn de klassementsproeven bijzonder uitdagend, want op klassiekers op de klassiekers van Natoye, Crupet, Bois-de-Villers, Wartet, Naninne, Malonne... ligt de snelheid heel hoog. Een wedstrijd voor piloten met een groot hart en een gevoel voor de ideale lijn. 

# terug naar nieuwsoverzicht