Wedstrijdverslag Rallye de Wallonie Namur

De 32ste rally de Wallonie is een ongeziene uitputtingsslag geworden waarbij uw VMV Racing team onmiddellijk kan melden dat we die nipt overleefd hebben.

Op vrijdagavond 1 mei namen op de Citadelle 98 wagens de start. Op zondagavond, na 251 snelheidskilometers bereikten slechts 40 wagens de eindmeet.

Met fierheid melden dat wij eindigden op een 33ste plaats algemeen.
In onze klasse NCM : 24 starters, 8 aan de finish. 
Uw VMV team 5de plaats en Tweede in de groep M15.

Maar dit feit mag wel een klein wonder heten, dank zij ons Service Team Philcars uit Wervik ( Olv Philip en Laurens) die telkens in de 20 minuten servicetijd (na elke ronde van 5 KPs) er alles aandeed om de Mini rijvaardig te houden, want na een vlotte start begonnen halverwege de 2de ronde op zaterdag de problemen : een doorslippende koppeling en onvoldoende druk wat racen bijna onmogelijk maakte.

Op het nippertje kon zaterdagavond rond 23u het einde van de 2e dag bereikt worden. Na een hectisch service van slechts 45 min, kon op zondagmorgen (zonder straftijd) terug gestart worden met als enig doel proberen de eindmeet te bereiken.

De volledige 2de ronde zondagmiddag werd in de gietende regen gereden waardoor het doorslippen van de koppeling erger en erger werd waardoor op de slot KP van Bois de Villers enkel op Koppel kna gereden worden. Het einde van de rally was niks te vroeg want een bijkomende KP zouden we niet hebben overleefd.

Maar eind goed al goed!!

Een kleine plezierige anekdote : het Team werd door de organisatie een mooi bloementuil aangeboden voor de wagen met de meest originele decoratie. ( zie bijlage)
Nog even nagenieten en dan wordt op 16 mei voor de eerste maal deelgenomen aan de Sezoens Rally in Bocholt (bekend voor zijn grote stroken onverhard) en dit met de Suzuki Swift.

Later hierover meer.
Met sportieve groeten,

Piloot : Marnix Verfaillie 
Co-piloot : Gregory Verfaillie

Verslag : Danver

# terug naar nieuwsoverzicht